Panie Prezydencie chciałem się zapytać na jakim stopniu jest realizowane montowanie 100 kamer oraz sieci szerokopasmowej i czy w ogóle będzie to zrobione w tym roku. Kamery poprawiły by bezpieczeństwo w mieście a szybki Internet umilił by życie nie jednemu z nas
Prezydent Ełku Tomasz Andrukiewicz Porozmawiajmy o Ełku
Posted 21 June 2009 - 09:27 PM
Panie Prezydencie chciałem się zapytać na jakim stopniu jest realizowane montowanie 100 kamer oraz sieci szerokopasmowej i czy w ogóle będzie to zrobione w tym roku. Kamery poprawiły by bezpieczeństwo w mieście a szybki Internet umilił by życie nie jednemu z nas
Posted 15 July 2009 - 10:27 AM
Posted 27 July 2009 - 08:26 PM
Konieczki. Mam małe pytanie do pana. Czy kiedykolwiek zostanie zrobiona droga
prowadząca obok ogródków działkowych na ulice Okulickiego w stronę marketu
Apacki? Ulica jest w opłakanym stanie, dziura na dziurze. Dodam ze tą
ulicą uczęszczają ludzie, w tym mnóstwo dzieci szczególnie uczniów idących
i wracających ze szkoły a chodnika brak. Wiem ze ta ulica jest bardzo
niebezpieczna,sama mam małe dziecko i wychodząc na spacer z synem za każdym
razem zastanawiam się czy nie najedzie na nas samochód. Dziwie się ze do tej
pory miasto nie zatroszczyło się o bezpieczeństwo mieszkańców i nie
pomyślało o tym żeby zrobić chodnik. Czy doczekamy owego chodnika? Czy musi
dojść do tragedii żeby miasto zareagowało? Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam
serdecznie.
Posted 30 August 2009 - 10:50 AM
Panie prezydencie zauważyłem że Ełk przemienia się w miasto fontann co bardzo cieszy moje oczy
Mam jeszcze pytanie o fontanne na jeziorze ostatnio zauważyłem że znikneła i mam pytanie czy w jej miejsce mozna było by stworzyć coś takiego http://studio.wp.pl/i,Fontanna-we-Wroclawi...2683,wideo.html ????
Posted 30 August 2009 - 10:58 AM
Posted 15 September 2009 - 01:36 PM
Posted 23 September 2009 - 01:08 PM
Posted 02 October 2009 - 10:01 PM
Panie Przydencie ! Chcialabym zwrocic uwage na obecnie powstajacy plac zabaw w miejscu gdzie odbywalo sie kino pod gwiazdami.Wydaje mi sie ze miejsce to powinno w pelni byc zagospodarowane typowymi urzadzeniami (ktore obecnie sa bardzo skromne,zwlazywszy na ilosc dzieci w naszym miescie) do zabaw a nie obrosniety lasem.Moim zdaniem te i g l a k i ktore tam zostaly posadzone sa zupelnie niepotrzebne,zieleni u nas pod dostatkiem, wiec po co jeszcze w miejscu gdzie bawia sie dzieci,czy nie wystarczy posianie tam trawy i ewentualnie w okol plotu zywoplot badz wylozyc odpowiednia nawierzchnia typowa na tego typu miejsca?????Naprawde te drzewa sa zbedne i nie potrzeba chyba jakiegos nieszczescia podczas gdy dzieci np.beda sie wdrapywac na nie.
Prosze o przeanalizowanie tej sprawy bo na pewno mozna jeszcze zrezygnowac z tego.Swoja droga ciekawa jestem opini innych rodzicow.
Pozdrawiam
Posted 24 October 2009 - 03:36 PM
Posted 25 October 2009 - 06:26 PM
Ja z tego miejsca chce podziękować Panu za zmiany jakie następują w naszym pięknym mieście.
Szkoda że nie jest Pan prezydentem Polski
Pozdrowionka
Posted 28 October 2009 - 08:44 PM
Mówił pan że prace nad nowym skate-parkiem zaczną się w tą jesień na terenie obecnego placu zabaw przy plaży. Jak narazie ani widu ani słychu... I właśnie w tej sprawie mam pytanie w jakim czasie będą realizowane te plany. Żeby nie nasz kochany dyrektor mosir'u byśmy mieli dalej swój stary skate-park choć wymagał on małego remontu który do tego czasu by był napewno zrealizowany... Ale żeby nie on i jego wymówki znaleźliśmy tam torebki po narkotykach , butelki po alkocholu i po piwach -.- ale czy tego nie można znaleść na zwykłym trawniku ? Skąd założenie że to akurat osoby przebywające na skateparku używały w/w używek. Albo jeszcze lepiej mówił że podczas meczy rzucali kamieniami ze skate parku na stadion. Gdy policja dowiedziała się o tym obszukała skate park nie znalazła tam żadnych kupki kamieni natomiast na stadionie one się znalazły. Moi starsi znajomi chcieli przejąć starą organizację o nazwie E.S.I.S.R NULLA. Własnie ta grupa budowała skatepark , która się rozpadła. Kiedy moi koledzy podpisali wszystkie papiery co zajeło im bardzo dużo czasu okazało się że nasz szanowny pan z mosiru zakupił sobie komputer na ich koszt co uniemożliwiło przejecia grupy. Już mamy dość słuchania nażekania ludzi że walimy deskami , skaczemy rowerami. W ełku jest duża liczba deskorolkowców ,rolkowców i rowerzystów. Już mamy dość chodzenia po urzedach miasta bo to i tak nic nie daje . Byliśmy u Biskupa co też nic nie dało a do mosiru nawet nie chcemy zachodzic. mamy tylko pustą nawierzchnie (Parking sklepu lidl) do jazdy sami nic nie możemy zrobić ponieważ co zrobimy to tam rozwalą, ukradną w sęsie o przeszkody. Brak skate parku strasznie ogranicza nasze możliwości rozwoju. Pomyśli pan jakby zbudowało się taki skate park oczywiscie lepszy przyciągało to zarówno jak i młodych jak i starszych turystów nawet mogło by na nim dojsc do zawodów jakis co napewno dało by rozgłos w mediach . Co tu więciej pisać możemy liczyć tylko na dobroć Pana
P.S przepraszam za moje pismo
Pozdrawiam Kuba
Posted 09 November 2009 - 09:40 AM
Ja mam takie pytanie odnośnie prakingu przy ulicy Pięknej 24, znajduje się tam koperta, która uniemozliwia parking. Zabiera dwa miejsca parkingowe przez co mieszkańcy tego jak i pobliskich bloków nie mają gdzie parkować(wieczorami to graniczy z cudem, żeby zaparkować). Wiem też, że koperta została zrobiona na wniosek właściciela sklepu(sklep Smaczek), pytanie jest takie dlaczego nikt nie zapytał mieszkańców czy wyrażają zgodę. Wiem też, że zrobiono tą kopertę po to by nikt tam nie parkował bo właściciel sklepu nie może wjechać pod samą klatkę bloku swoimi autami dostawczymi. A ja chciałabym zapytać dlaczego on w ogoóle tam może wjeżdzać skoro sklep ma dwa wejścia i podjeżdzanie pod blok nie jest konieczne. Co można zorbic by tę kopertę zlikwidowano?
Podrawiam i z góry dziekuję za odpowiedź
Posted 26 November 2009 - 12:06 PM
Czy mógłby Pan zwrócić uwagę odpowiedzialnym jednostkom na powyższy problem.
Pozdrawiam. Ełczanka
Posted 26 November 2009 - 12:12 PM
Zapraszam na spacer po zmierzchu na osiedle w rejonie od Biedronki na ul. Gdańskiej do "budowlanki" przy ul. Sikorskiego. Obiecuję, że drogi Pan nie zobaczy. Nie świeci tam ani jedna lampa, więc prawdopodobieństwo zderzenia się z inną osobą jest duże. Nie mówiąc już o skręceniu nogi lub urwaniu koła w wózku dziecięcym, ponieważ chodniki są w opłakanym stanie. Nie wspomnę też o dużym zagrożeniu napadami, bo miejsce jest wprost do tego stworzone.
Bardzo proszę o zwrócenie uwagi na ten problem i interwencję.
Pozdrawiam. Zatrwożona Ełczanka.
Posted 25 December 2009 - 11:02 PM
Osiedle Zatorze również pozbawione jest dobrodziejstwa świecących lamp ulicznych w ostatnich dniach. Rozumiem że 24 grudnia pomagało to zobaczyć pierwszą gwiazdkę ale już po Wiglilii.
Czy to jakiś nowatorski pomysł na oszczędności budżetowe w mieście Ełk ? Kto jest jego autorem ?
Czy np. plac Jana Pawła II w Ełku jest również nieoświetlony ?
Czy mógłby Pan opisać co się dzieje ze sprawą wysypiska śmieci ? Jaka jest szansa że nie nastąpią drastyczne podwyżki wskutek braku możliwości składowania śmieci na wysypisku śmieci w Siedliskach od nowego roku, o ile będą podniesione opłaty za śmieci dla mieszkańców oraz czy ktoś tą sprawę monitoruje ? Do tej pory czytając artykuły w prasie lokalnej można wysnuć wniosek że mało kto się tym przejmuje a winny nie jest nikt, co wiecej nikt nie przyznaje się do odpowiedzialności za brak zabezpieczenia potrzeb Ełku w tej materii.
Czy mogę się spodziewać odpowiedzi czym obecnie zajmuje się spółka Eko-Mazury.
http://elk-ekomazury...ublic/?id=83454
Czy zgodnie z obowiązującymi przepisami można spodziewać się ujawnienia wyników powyższej kontroli na BIP ??
Rozumiem że jako jeden z organów związku międzygminnego może mi Pan na to pytanie odpowiedzieć.
Pozdrawiam,
geostachu
Posted 09 January 2010 - 09:09 PM
Posted 16 January 2010 - 02:30 PM
Wielka proźba
Posted 25 January 2010 - 07:54 PM
Pozdrawiam
Posted 10 February 2010 - 08:38 PM
Panie Prezydencie, interesuje mnie (Czy może jest pan poinformowany ?) Z jakich środków remontowany jest budynek na ul. Wawelskiej, i czy to prawda że w przyszłym roku wyremontowana ma być elewacja w pozostałych budynkach na w/w ulicy.
Chcialbym sie podlaczyc i odswiezyc temat tego pytania,sam mieszkam na tej ulicy.W zeszlym roku zostaly wymienione chodniki i naprawione co nie ktore latarnie,co mnie cieszy!
Ale nadal nie jest tam bezpiecznie,wieczorami(latem)o wyjsciu na spacer to mozna zapomniec!!W klatkach stoja "blokersi" i tylko patrza komu by tu co zrobic!!!
Moze by pomogl monitoring tej ulicy??
Pozdr
Ps.
Cos rzadko Pan Prezydent chyba wita na forum(ok rozumiem brak czasu)

Help