Lotnictwo Spotkanie entuzjastów paralotniarstwa
Posted 06 July 2010 - 06:02 AM
Oto krótka relacja filmowa z PARAPIKNIKU w Orzyszu. Parapiknik
Kto był ten widział, a kto nie mógł, może zobaczyć.
Kto był ten widział, a kto nie mógł, może zobaczyć.
Posted 15 July 2010 - 01:22 PM
Czolem!
Zalogowalem sie wlasciwie tylko po to aby zorientowac sie w temacie paraglidingu w Elku. Jakies 3 - 4 lata temu zarazilem sie paralotniami, chociaz lotnictwo interesowalo mnie juz znacznie wczesniej. Prawie zapisalem sie na kurs na pomorzu (w Rumi bodajrze, czy Gdyni), ale tak sie sprawy potoczyly ze czasu nie bylo. W miedzy czasie wciagnely mnie motocykle, ale teraz chcialbym sprobowac paralotni, jestem nawet gotow sprzedac motocykl
Nawet nie przypuszczalem, ze tylu jest w Elku zapalencow paralotni
Milo sie zaskoczylem.
We wczesniejszych postach widzialem cos nt. utworzenia Aeroklubu elckiego, sprawa utknela chyba w martwym punkcie, a wydaje mi sie, ze przy pomocy Urzedu Miasta moznaby cos takiego stworzyc, bo chyba rosnie zainteresowanie lotnictwem w naszym regionie (np. pokazy balonowe). Co trzeba zrobic by cos takiego powstalo? W tym sezonie chyba nie da juz rady, ale w nastepnym...
Pozdrawiam.
Zalogowalem sie wlasciwie tylko po to aby zorientowac sie w temacie paraglidingu w Elku. Jakies 3 - 4 lata temu zarazilem sie paralotniami, chociaz lotnictwo interesowalo mnie juz znacznie wczesniej. Prawie zapisalem sie na kurs na pomorzu (w Rumi bodajrze, czy Gdyni), ale tak sie sprawy potoczyly ze czasu nie bylo. W miedzy czasie wciagnely mnie motocykle, ale teraz chcialbym sprobowac paralotni, jestem nawet gotow sprzedac motocykl
We wczesniejszych postach widzialem cos nt. utworzenia Aeroklubu elckiego, sprawa utknela chyba w martwym punkcie, a wydaje mi sie, ze przy pomocy Urzedu Miasta moznaby cos takiego stworzyc, bo chyba rosnie zainteresowanie lotnictwem w naszym regionie (np. pokazy balonowe). Co trzeba zrobic by cos takiego powstalo? W tym sezonie chyba nie da juz rady, ale w nastepnym...
Pozdrawiam.
Posted 21 July 2010 - 06:45 AM
Oj bardzo dawno nikt oprócz mnie tu nie pisał. Już myślałem, że nikogo to nie obchodzi. Co do naszej chęci utworzenia Aeroklubu regionalnego to faktycznie próba spaliła na panewce. Jakoś w Ełku nie mogliśmy spotkać kilkunastu zapaleńców chętnych do społecznej pracy na rzecz poczęcia aeroklubu. Urząd miasta pewnie mógłby pomóc w tym dziele, ale pomóc nie znaczy wykonać za nas. Gro przedsięwzięć musi spoczywać na barkach kilku zapaleńców, miłośników lotnictwa. A takich widać w Ełku brak. Obym się mylił.
Posted 22 July 2010 - 09:02 AM
Nie narzekam na brak zajec, ale jestem zainteresowany tym aeroklubem, najpierw tylko zrobie papiery na paralotnie
Posted 31 July 2010 - 05:20 PM
Witam wszystkich
Zamieszczam film z serii "latać każdy może", tak naprawdę wszyscy mogą latać wystarczy trochę chęci latanie Jeziorowskie. Latanie to zabawa.:
Pozdrawiam Leszka i innych paralotniarzy
Adam
Zamieszczam film z serii "latać każdy może", tak naprawdę wszyscy mogą latać wystarczy trochę chęci latanie Jeziorowskie. Latanie to zabawa.:
Pozdrawiam Leszka i innych paralotniarzy
Adam
This post has been edited by para-przygoda: 31 July 2010 - 05:32 PM
Posted 01 August 2010 - 10:52 PM
Jeśli ktoś nie wie co można na paralotni robić : Streamlined08
This post has been edited by para-przygoda: 01 August 2010 - 10:54 PM

Help